Uncategorized

Min erfaring med opprettelse av en nettside.

Vår idé

Når vi først fikk oppgaven om å lage en nettside, så måtte vi sette oss ned og tenke grundig etter. Etter mye tenking kom vi raskt frem til den geniale ideen, leksehjelp. Dette er noe vi ser en etterspørsel i dagens marked og de som har noen lignende tjenester er enten for dyre eller innviklet. Vi dro innom to ungdomskoler i våre hjembyer, og hørte med gamle lærere om dette kan være en god idé. Vi fikk utrolig mye positiv tilbakemelding og beskjed om at de skulle markedsføre tjenesten med flyers elever fikk med seg hjem, med linken til nettsiden vår + Instagram.  

Siden vi har valgt å benytte oss av en såkalt «tjeneste» og ikke et produkt vi kan sende ut til kunden, så blir shipping, toll og andre betalings utfordringer veldig mye enklere for vår del. Med tanke på at vi har lyst til å «booste» bedriften vår, så har vi valgt å ikke ta noe betaling for tjenesten vi tilbyr i starten, men heller sette opp ett abonnement senere, om vi ser at dette slår godt ann. 

OKR

I forelesning ble vi også introdusert for begrepene OKR av Karl Philip Lund. OKR er et genialt verktøy som man kan bruke for å vite hvordan man når målene sine. Det står for Objectives og Key results. Key results er de mindre delmålene du setter deg som beskriver hvordan du skal komme deg i mål, og Objectives beskriver hva du vil oppnå.  Det er et styresett som hjelper deg med å holde deg oppdatert på målene dine og vise om man er like ved eller veldig langt unna. Slik kan man også holde god kontroll på om man kanskje burde gjøre en eller to endringer underveis.

Her har du et eksempel på OKR:

Shopify 

Vi har opplevd en del problemer med Shopify da det er en nettside som er mer brukervennlig for produkter og ikke en slik idé vi har lyst til å tilby. Vi tok kontakt med en ansatt i markedsførings selskapet, Poma Performance AS, og fikk beskjed om at de skulle hjelpe oss godt på veien for å bli en brukervennlig nettside. Hadde vi sett at Shopify ikke var en så brukervennlig nettside for oss fra starten av, så hadde vi nok valgt noe annet. Det som har vært litt problematisk for vår del er å finne en nettside som er ukomplisert og enkel å bruke. Når det kommer til eget domene på «leksehjelperne», så har vi planlagt å kjøpe et domene når vi vet hvilken plattform vi har tenkt til å utvikle oss på. 

Markedsføring for bedriften 

Når vi skulle velge oss en målgruppe så fant vi raskt ut at dette er studenter mellom 15-26 år, som fungerer som ulike «hjelpere» og egentlig alle foreldre eller elever/studenter som trenger hjelp som dekker den andre målgruppen. Vi har valgt å markedsføre oss på plattformen «Instagram», da dette er den kanalen de fleste unge oppholder seg på. Vi tenkte på å lage oss en Facebook side også, men tenkte at vi ikke ville nå ut til like mange der og heller prøve å satse på «Instagram» til å starte med, rett og slett fordi vår målgruppe vil mest sannsynlig ikke få med seg vår markedsføring der. Vi har derfor valgt å opprettet en bedriftsprofil på “Instagram”, hvor vi får en full oversikt over all aktivitet og kan enkelt følge med på hvem som følger oss og hvor mange som besøker nettsiden vår gjennom linken der.

Lansering 

Når det kommer til lansering så har vi tenkt at vi skal lansere tjenesten vår gjennom vår plattform på «instagram» og sende ut mail til de som har meldt seg opp på nyhetsbrevet vårt om at nettsiden er ferdigstilt og klar til bruk. 

Hele denne prosessen og eksamensoppgaven har vært utrolig spennende og samtidig veldig lærerik. Det har vært en veldig krevende oppgave, på både godt og vondt. Jeg har lært utrolig mye om hvor lang tid det faktisk tar fra ideen dukker opp i hodet, til man faktisk klarer å gjennomføre. Veldig gøy å ende opp med en idé man faktisk har troen på, og som man ikke bare har lagd for å gjøre en eksamensoppgave, for og så gå videre. 

Takk til Karl Philip Lund for en spennende oppgave og utrolig mange morsomme og inspirerende forelesninger. Dette var gøy! 

1 thought on “Min erfaring med opprettelse av en nettside.”

  1. Morsomt å lese at dette var en oppgave du likte! Det er spennende å se prosessen som ligger bak og få høre litt om hvilke problemer dere møtte på. Du har en god struktur på innlegget ditt, så det var lett å lese! Fortsett det gode arbeidet – gleder meg til å lese flere innlegg 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *